Zwartsenberg schrijft

Zakelijke dienstverlening

Een successtory - Sogeti scoort bij publieke aanbestedingen met de aanpak van Your Point

ICT-dienstverlener Sogeti is één van de meer spectaculaire successtories van Your Point van de afgelopen jaren. En als u ook wel eens een kansje waagt bij publieke aanbestedingen moet u beslist even doorlezen.

Een verhalende lijn in een wereldwijd kennisnetwerk: de CDI Course Calendar 2013-2014

Ruim 50 trainingen en opleidingen, input van bijna evenveel cursusleiders, en een hecht team bij de opdrachtgever om alles in goede banen te leiden. Ziedaar de ingrediënten voor deze catalogus van het Center for Development Innovation. Het CDI is een van de kanalen waarmee Wageningen UR wereldwijd haar kennis verkoopt. Deze catalogus is uiteraard online te vinden, maar wordt ook in gedrukte vorm verspreid, onder meer via amabassades.

Boeken: begeleiding van schrijfteams en schrijvers, redactievoering

Het is een aardige stapel als je de pdf bekijkt. Als ik al die titels hier zou gaan bespreken zou dit toch een wat eenzijdig verhaal worden. Het werken aan die stap was het tegendeel van eenzijdig. Al deze boeken zijn geschreven door schrijfteams.

Over grip krijgen op lastige dossiers: het Proces Protocol van DC Vastgoed

Het maakt voor een gemeente veel uit met welke projectontwikkelaar ze in zee gaat. Dat wist DC Vastgoed ook, dus was het zaak een duidelijk verhaal te vertellen over de aanpak die de ontwikkelaar volgt bij stadsvernieuwing.

Over de toekomst van financieel management, voor Atos KPMG Consulting, World Class Finance

Einstein schijnt ooit gezegd te hebben: we moeten leren het verhaal zo eenvoudig mogelijk te vertellen, maar niet eenvoudiger dan dat.

Een white paper voor Nolan, Norton & Co. - nu een tijdsdocument

White papers zou je ook 'long reads' kunnen noemen. Dit exemplaar schreef ik in opdracht van het Nolan Norton Institute, een denktank van Nolan, Norton & Co., ter gelegenheid van een bezoek van Jeff Sampler, die een vurig betoog afstak tegen de verzamelde ondernemers.

Over innovatie in KPMG Direct

De bedoeling van KPMG Direct was om ondernemers te steunen met informatie waar ze echt wat aan hadden. Deze vier hartpagina's zijn daar een goed voorbeeld van. Geen ondernemer kan dit thema negeren, en zo is dit verhaal ook ingestoken.